Volvo 300 Club Forum

Volvo 300 Club Forum (http://forum.volvo300club.nl/index.php)
-   Sportief gebruik van de 300-serie (http://forum.volvo300club.nl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   360 start niet en Brandstofpomp pompt niet (http://forum.volvo300club.nl/showthread.php?t=10796)

RoyVolvo 09-04-2017 22:13

360 start niet en Brandstofpomp pompt niet
 
Ik heb laatst Mn 360 uit de schuur gehaald en daarbij is de startknop blijven hangen en mijn startmotor overleden. De auto is opgebouwd als 360 cupauto. Ik heb vervolgens de startmotor vervangen, echter start de auto nu niet meer. De Brandstofpomp deed het niet meer en ook deze vervangen. Echter de tweede pomp werkte ook niet. Toen alle zekeringen nagelopen (allemaal goed) en relais voor Brandstofpomp (linksvoor bij originele plek van accu nagekeken. Dat relais deed het op een andere 360 wel.. toen nr 30 en 87b van dat relais verbonden via een kabeltje en toen begon de Brandstofpomp wel te pompen. Echter met een pompende Brandstofpomp start de auto nog steeds niet.. toen de computer van de auto eruit gehaald en ook die getest op een andere 360 en die deed het ook gewoon. De bougie's vonken ook goed en er staat spanning op de injectoren. Heeft iemand hier ervaring mee of een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

v0lv0freak 10-04-2017 08:12

Je hebt al een aantal goeie tests gedaan. Vonk heb je dus. Heb je ook al gekeken of je benzine hebt? Slang van de injectorrail afgetrokken, komt er benzine uit als je start?

RoyVolvo 10-04-2017 12:37

Jazeker, doorverbonden relais gaat pomp pompen en komt er benzine uit. Als ik hem start zonder die doorverbonden draad en dus met originele relais pompt niet en dus geen benzine

v0lv0freak 10-04-2017 12:46

Ok dus je hebt 2 problemen. Je relais werkt niet in jou auto, want je pomp gaat niet lopen. En met lopende pomp als je het relais overbrugt dan start je auto nog steeds niet.

volvofiel 10-04-2017 14:42

Dat is logisch, want zonder dat relais worden de injectoren volgens mij niet aangestuurd. Probeer eens een ander relais.

PaulKoerkamp 10-04-2017 15:58

Roy is een aantal keer bij mij geweest om advies te vragen, er zijn totaal 3 relais geweest deze zijn allemaal getest op mijn 360, en ze werken allemaal. Ook zijn computer is getest op mijn auto en deze werkt gewoon.

Het stekkertje van de temperatuurssensor zat aangesloten op de startmotor het linker pennetje. Hiermee dachten we de oplossing te hebben gevonden. Het goede stekkertje uit de motorkabelboom aangesloten, maar echter hielp deze oplossing niet.. de zekeringen zijn allemaal heel, de relais zijn goed, de computer is goed. Er zit geen kabelbreuk want dmv doorverbinden loopt de pomp wel.

Zou het kunnen dat het relais geen stuurstroom krijgt? En waar zou deze stuurstroom dan vandaag moeten komen?

2 Fast 4 U 10-04-2017 16:35

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PaulKoerkamp (Bericht 244967)
......Zou het kunnen dat het relais geen stuurstroom krijgt? En waar zou deze stuurstroom dan vandaag moeten komen?

heb je geen vraagbaak? daar zit een schema in van de elektro installatie.

PaulKoerkamp 10-04-2017 16:45

Motorisch red ik me er allemaal wel mee, maar als ik ergens een hekel aan heb is het wel kabels, ik heb de vraagbaak wel bekeken maar kan nog geen duidelijkheid vinden.

De motorkabelboom zit maar met 2 stekkertjes verbonden aan de normale kabelboom. Ik denk 1 voor de voeding en er zal er dan 1 voor de spanning op de brandstofpomp zijn. Gezien deze word geschakeld in de motorkabelboom.

Ik verwacht dus niet dat dit probleem te maken heeft met andere sensoren in de auto.

General Custom 10-04-2017 18:49

Nu weet ik niet zoveel van omgebouwde cupauto's, maar maak je nog wel gebruik van een contactslot? Misschien dat die intern beschadigd is geraakt toen de startknop bleef hangen.
Eigenlijk valt er elektrisch gezien maar moeilijk iets over de auto te zeggen van op afstand als dit niet meer standaard is zoals de auto de fabriek heeft verlaten.

powerflux 10-04-2017 19:28

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door RoyVolvo (Bericht 244956)
Ik heb laatst Mn 360 uit de schuur gehaald en daarbij is de startknop blijven hangen en mijn startmotor overleden. De auto is opgebouwd als 360 cupauto. Ik heb vervolgens de startmotor vervangen, echter start de auto nu niet meer. De Brandstofpomp deed het niet meer en ook deze vervangen. Echter de tweede pomp werkte ook niet. Toen alle zekeringen nagelopen (allemaal goed) en relais voor Brandstofpomp (linksvoor bij originele plek van accu nagekeken. Dat relais deed het op een andere 360 wel.. toen nr 30 en 87b van dat relais verbonden via een kabeltje en toen begon de Brandstofpomp wel te pompen. Echter met een pompende Brandstofpomp start de auto nog steeds niet.. toen de computer van de auto eruit gehaald en ook die getest op een andere 360 en die deed het ook gewoon. De bougie's vonken ook goed en er staat spanning op de injectoren. Heeft iemand hier ervaring mee of een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?


Je moet zowel de pomp als de injectoren van stroom voorzien. Dat relais doet dat tegelijkertijd van 30 naar 87 en 87b. De 'pomp test' is dus niet voldoende, je moet een Y-splits kabeltje maken als je het relais in zijn geheel wil overbruggen.

powerflux 10-04-2017 19:31

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PaulKoerkamp (Bericht 244967)
Roy is een aantal keer bij mij geweest om advies te vragen, er zijn totaal 3 relais geweest deze zijn allemaal getest op mijn 360, en ze werken allemaal. Ook zijn computer is getest op mijn auto en deze werkt gewoon.

Het stekkertje van de temperatuurssensor zat aangesloten op de startmotor het linker pennetje. Hiermee dachten we de oplossing te hebben gevonden. Het goede stekkertje uit de motorkabelboom aangesloten, maar echter hielp deze oplossing niet.. de zekeringen zijn allemaal heel, de relais zijn goed, de computer is goed. Er zit geen kabelbreuk want dmv doorverbinden loopt de pomp wel.

Zou het kunnen dat het relais geen stuurstroom krijgt? En waar zou deze stuurstroom dan vandaag moeten komen?


Zo uit het hoofd krijgt het relais een +15 (via het contactslot en connector D50/A3 kleur Br), een +30 (kleur Rood) en een puls van de bobine op 1 (kleur Groen) als minimum om te willen inschakelen. Ik kijk het zo even na.
Dit Klopt. En dan heb je op 50 nog een signaal van de startmotor (Kleur Bl-Y via het contactslot) zodat het relais bij starten altijd bekrachtigd wordt, zelfs als de pulsen van de bobine op 1 niet snel genoeg komen.

Dit relais heeft geen motormanagment-functie en dient puur als veiligheid dat als de motor niet draait er geen benzine ingespoten of rondgepompt wordt.

Zoals hierboven gezegd: als je zonder relais wil testen of de rest werkt moet je van 30 zowel naar 87 als naar 87b een draadje leggen.

PaulKoerkamp 10-04-2017 21:11

hoe kan het dan dat het relais niet zelf goed schakeld? het relais is goed, de vraag is dus waarom het relais niet schakeld, zal het binnenkort is proberen met 87 en 87b schakelen via een draadje.

zijn de pulsen van 15, 1 en 50 te meten met een multimeter?

De kabelboom in de bestuurdersruimte is aangepast, maar de kabelboom in de motorruimte niet, de startknop heeft roy vervangen, en aangesloten zoals de oude startknop ook was.

Wouter 11-04-2017 14:54

Begin eens even simpel.

heb je een vonk tijdens het starten?

zonee, dit als eerste onderzoeken/oplossen.

(Als je ontstekingsunit geen krukassignaal krijgt gaat de injectiecomputer ook niks doen)

PaulKoerkamp 11-04-2017 15:44

De bobine vonkt goed, alles functioneerd verder alleen de brandstofpomp loopt niet. Deze doet het alleen als je het relais doorverbind.

De injectoren krijgen stroom. Dus mag er vanuit gaan dat deze ook werken.

powerflux 11-04-2017 17:55

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door PaulKoerkamp (Bericht 244998)
De bobine vonkt goed, alles functioneerd verder alleen de brandstofpomp loopt niet. Deze doet het alleen als je het relais doorverbind.

De injectoren krijgen stroom. Dus mag er vanuit gaan dat deze ook werken.

De injectoren zijn geschakeld in de min. Ik vind het heel raar dat je pomp het niet doet, maar de injectoren wel (accu)spanning krijgen. Beiden worden voorzien van spanning door dat relais.. En dat datzelfde relais het ergens anders wel doet.

Kan eigenlijk alleen als je stroomvoorziening niet meer origineel is, en er meer veranderd is dan alleen de startknop ipv via de sleutel.

Het helpt zeker als je wat kan meten voor ons.

In de relaisvoet bij
- Niks: accuspanning op '30'
- Contact aan: accuspanning op '30' en '15'
- Starten: accuspanning op '30', '15' én '50', pulsen op '1' maar die zijn wellicht lastig te meten.

En altijd een goede massa op '31'


Overbruggen van 30 naar 87 én 87b tegelijkertijd: spanning op injector rail en pomp. Heb je dan vonk en spuiten de injectoren ook in, dan doet de computer z'n werk.

PaulKoerkamp 19-04-2017 22:04

update:

roy was klaar met de auto die niet liep. hij heeft de auto opeens verkocht voor maar 500 euro.
Ik ga er dus niet meer achter komen wat nou het probleem was waarom die niet wilde lopen

Lucluc 20-04-2017 07:55

Nou, dat is een oplossing die we hier wel vaker voorbij zien komen. Bedankt voor de terugkoppeling!

volvo360cuplover 23-01-2018 10:35

Ik heb de auto overgekocht van de tijdelijke nieuwe eigenaar.
We gaan dus opzoek naar de storing.
Plan is om de auto als promotie/verhuur in te gaan zetten in de cup.

NickN 23-01-2018 15:31

Goed bezig Kevin!

volvofiel 23-01-2018 18:05

Succes! Misschien heb je iets aan dit topic:

http://forum.volvo300club.nl/showthread.php?t=10812

volvo360cuplover 05-07-2018 15:35

Is ondertussen opgelost, kabelboom is nagekeken en daar zat ergens een fout.
Vraag me niet wat het juist was, heb iemand voor me opgelost.

Robert340 11-07-2018 19:16

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door volvo360cuplover (Bericht 250947)
Is ondertussen opgelost, kabelboom is nagekeken en daar zat ergens een fout.
Vraag me niet wat het juist was, heb iemand voor me opgelost.


Goed bezig, fijn dat het gelukt is! Bedankt voor je terugkoppeling. Ben wel benieuwd naar je activiteiten met de auto, kom je ook naar de volvobeurs.nl ?

mrborrie 10-01-2019 22:28

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door volvo360cuplover (Bericht 250947)
Is ondertussen opgelost, kabelboom is nagekeken en daar zat ergens een fout.
Vraag me niet wat het juist was, heb iemand voor me opgelost.

Graag gedaan ;)


Alle tijden zijn in GMT +1. De tijd is nu 23:06.

vBulletin® Classic - Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft