Afzonderlijk bericht bekijken
  #15  
Oud 11-04-2017, 17:55
powerflux's Avatar
powerflux powerflux is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: August 2010
Woonplaats: Den Bosch
Berichten: 2.568
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PaulKoerkamp Bekijk bericht
De bobine vonkt goed, alles functioneerd verder alleen de brandstofpomp loopt niet. Deze doet het alleen als je het relais doorverbind.

De injectoren krijgen stroom. Dus mag er vanuit gaan dat deze ook werken.
De injectoren zijn geschakeld in de min. Ik vind het heel raar dat je pomp het niet doet, maar de injectoren wel (accu)spanning krijgen. Beiden worden voorzien van spanning door dat relais.. En dat datzelfde relais het ergens anders wel doet.

Kan eigenlijk alleen als je stroomvoorziening niet meer origineel is, en er meer veranderd is dan alleen de startknop ipv via de sleutel.

Het helpt zeker als je wat kan meten voor ons.

In de relaisvoet bij
- Niks: accuspanning op '30'
- Contact aan: accuspanning op '30' en '15'
- Starten: accuspanning op '30', '15' én '50', pulsen op '1' maar die zijn wellicht lastig te meten.

En altijd een goede massa op '31'


Overbruggen van 30 naar 87 én 87b tegelijkertijd: spanning op injector rail en pomp. Heb je dan vonk en spuiten de injectoren ook in, dan doet de computer z'n werk.
__________________
340 DL 14.4E '86 & 340 GL LPG '84 [ver&kocht] + 360 GLT 2.0i '87 & 360 GL LPG '86 [ver&kocht]
740 GL 2.3i 1989 [verkocht]
Porsche 924 2.0i 1979 [ITB&EFI]
V90 3.0i '97 [608.000] & 965 2.5i '95 [365.565]
Met citaat antwoorden