Volvo 300 Club Forum  

ga terug   Volvo 300 Club Forum > Techniek > Motor en Aandrijving (2 Liter)

Antwoord
 
Discussie Opties Weergave Modus
  #101  
Oud 17-04-2017, 13:21
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.159
Joost, zie bijgevoegde foto. Niet de duidelijkste, maar rechtsboven zie je 2 connectoren.
Zijn die bij jouw 360 in orde?
Bijgesloten Plaatje(s)
Bestandstype: jpg IMAGE0471a.jpg (26,8 Kb, 11x gelezen)
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #102  
Oud 17-04-2017, 13:22
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
Kort voor de pomp onder de achterbank 9,8 V. Dus lijkt me dat dat bij de pomp niet ineens weer 12,8 is...
__________________
Met citaat antwoorden
  #103  
Oud 17-04-2017, 13:24
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
Waar kijken we naar Francois? Is dat de rand van de carterpan?
__________________
Met citaat antwoorden
  #104  
Oud 17-04-2017, 13:26
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.159
Je ziet de linker motorsteun. Die connectoren zitten net onder de luchtinlaatbalg.
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #105  
Oud 17-04-2017, 13:32
Wouter's Avatar
Wouter Wouter is offline
V3C SleutelWouter
 
Geregistreerd op: April 2003
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 15.530
Hoi Joost, die 9,8V, hoe meet je die?? tussen de 2 draden die naar de pomp lopen, of vanaf 1 van de draden naar de koets?

Ik ben wel benieuwd hoeveel spanning je meet als je tussen de draden en een goed massapunt aan de koets gaat meten. Als de plus dan wel 12.8V geeft is die in orde en moet het probleem aan de massa kant zitten.
Met citaat antwoorden
  #106  
Oud 17-04-2017, 14:12
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
ja dat heb ik geprobeerd Wouter, massapunt via de bout waarmee de gordel vast zit. Ook dan 9,8 V.

Maar alleen 9,8V op de bruin-witte dunne draad. Nou zit ik me te bedenken;is dat niet de draad naar de vlotter? Want als ik met losgenomen stekker het contact aan zet, blijft het lampje van de tank uit. Zodra ik met de multimeter bezig ben geweest, brandt het tanklampje!

In ieder geval; op zowel de bruine als de zwarte draad (daarnaast zit dus nog die dunne bruin-witte bij in de stekker) meet ik 0,0 V. Zowel met contact aan als met contact uit. Onder de auto bij de pomp is de zwarte draad de + en de bruine de massa. Daaruit concludeer ik dat de brandstofpomp dus geheel zonder spanning zit, terwijl er achter de zekeringkast nog keurig 12,8 V op staat. Dan is het contact dus ergens geheel onderbroken op de route van de zekeringkast naar de pomp.

Of denk ik nu verkeerd?

PS de dradenbende achter de radio heb ik opgeruimd. Er was een extra draad vanaf de accu getrokken voor de + en een extra draad rechtstreeks naar de massaklem van de accu. Ik heb dit weggehaald. De originele boordstekker voor de radio is nog intact.
De andere kluwen draden is voor de mistlampen in de voorbalk (Hella-relais, dus kan niet missen...). Dit was opgebonden met tape dus het zag er amateuristisch uit, maar de contacten zijn verder goed en de stekkers zijn professioneel aangezet.
__________________
Met citaat antwoorden
  #107  
Oud 17-04-2017, 15:38
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
Stekkers van Francois gevonden en schoongemaakt, net als een heleboel andere stekkers, massapunten en zekeringen. Resultaat: 9,9 V bij contact aan, maar alleen op de wit-bruine draad. Verder niets.

Ik weet het niet meer hoor
__________________
Met citaat antwoorden
  #108  
Oud 17-04-2017, 16:09
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
OK, nog wat nieuws: als ik pinnen 30 en 87b met een stekkertje verbind, heb ik WEL de volledige accuspanning op de stekker onder de achterbank. Ook echt op de aansluitingen van de brandstofpomp.

Als ik echter zowel het oude als het nieuwe stuurrelais monteer, heb ik geen spanning meer op de stekkers. Ook niet bij contact aan.

Mag ik hieruit concluderen dat zowel mijn oude als mijn nieuwe relais allebei kapot zijn? Dat verzin je toch niet...
__________________
Met citaat antwoorden
  #109  
Oud 17-04-2017, 17:36
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
Nou, weer een bericht

Uit belangstelling heb ik het oude stuurrelais open gemaakt. Leuk, dat spoeltje en die contacten maar verder kon ik er weinig aan zien. Daarna eens aan het meten geslagen.

Op de relaisvoet in de auto:
- +12,8 V op pin 30
- +12,8 V op pin 15 als ik het contact aan zet
- als massapunt heb ik zowel de minpool van de accu genomen als pin 31 op de relaisvoet, maakte geen verschil

Dan het relais zelf:
- als op pin 15 spanning wordt gezet en pin 31 als massa wordt genomen, reageert het relais WEL. Zowel met een 9V-batterij als met een trafo (van de treinbaan ) "klikt" het relais. Op dat moment is er geen weerstand tussen pin 30 en pin 87 (en dus ook 87b). Spanning eraf, dan is de weerstand keurig 1.
- echter zodra ik het relais in de auto monteer op de relaisvoet en ik zet het contact aan, reageert het niet. Geen klik en geen spanning bij de brandstofpomp. Dit gebeurt met zowel het oude als het nieuwe relais.

Wat is hier aan de hand? Is het relais dan toch kapot of zie ik iets over het hoofd?
__________________
Met citaat antwoorden
  #110  
Oud 17-04-2017, 18:56
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.159
Je zou bijna zeggen dat iemand aan de draden van de stekker van het relais gerommeld heeft. Controleer de kleuren van de ingaande kabels maar eens:
-15 groen
-30 rood
-87b rood
-87 blauw
-50 blauw/geel
-1 grijs
-31 bruin
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #111  
Oud 17-04-2017, 19:28
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
Dat klopt allemaal...

Het relais werkt buiten de auto ook, maar eenmaal gemonteerd niet meer. En ja, de contacten zijn schoon en netjes voorzien van een tufje vaseline
__________________
Met citaat antwoorden
  #112  
Oud 19-04-2017, 21:19
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
Heeft iemand nog tips over het doormeten/controleren van de werking van het relais? Is er misschien iemand met een lopende 360 injectie bij wie ik mijn 2 relais kan testen?
__________________
Met citaat antwoorden
  #113  
Oud 19-04-2017, 23:07
Ygis67's Avatar
Ygis67 Ygis67 is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: September 2012
Woonplaats: Meppel
Berichten: 416
Ik heb een fijn lopende B200e; maar ben volgende week in IJsland.... Weet niet hoeveel geduld je hebt?
Met citaat antwoorden
  #114  
Oud 19-04-2017, 23:18
PaulKoerkamp PaulKoerkamp is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: October 2016
Woonplaats: Heino
Berichten: 63
Je mag de relais komen testen bij mij, omgeving zwolle
Met citaat antwoorden
  #115  
Oud 20-04-2017, 17:20
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
Graag, ik kan komend weekend al wel! Ik stuur je vanavond even een pb voor een afspraak.
__________________
Met citaat antwoorden
  #116  
Oud 21-04-2017, 21:10
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
Vanavond het relais getest in de 360 van Paul. Die deed het prima, dus de oorzaak is niet het relais.

Nu zit ik dus met een relais dat goed werkt, en de relaisvoet heeft 12,8 V op pin 30 en ook op pin 15 zodra het contact aan staat. Toch werkt het relais dan niet, want het "klikt" niet (en de brandstofpomp gaat niet draaien). De massa van pin 31 is in orde, want die gebruik ik ook voor de multimeter. Als ik pin 30 en 87 op de relaisvoet met een draadje verbind, gaat de brandstofpomp draaien.

Wat is hier nu aan de hand? Wat doen de overige pinnen op het relais? Ik weet dat 50 12,8 V moet krijgen zodra de startmotor draait, dit kan ik nog testen. Verder is 87b voor de injectoren. Wat doen de overige twee pinnen? Kan het zijn dat daar het probleem in zit?
__________________
Met citaat antwoorden
  #117  
Oud 21-04-2017, 21:56
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.159
Lijkt me dat de injectoren niet bekrachtigd worden. Hebben die een goede massaverbinding? Kabelbreuk van het relais naar de injectoren?
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #118  
Oud 21-04-2017, 22:08
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.159
Wat is de weerstand tussen contact 87 van het stuurrelais en de blauwe draad op de
4 injectoren? Die moet "0" zijn. Zo niet, draadbreuk.
Je kunt ook 30 en 87 doorverbinden en de spanning tussen de blauwe draad van
elke injector en de massa op het spruitstuk controleren.
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #119  
Oud 21-04-2017, 22:29
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
Dank voor de tip, ga ik morgen meten!
__________________
Met citaat antwoorden
  #120  
Oud 21-04-2017, 22:43
powerflux's Avatar
powerflux powerflux is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: August 2010
Woonplaats: Den Bosch
Berichten: 2.588
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door volvofiel Bekijk bericht
Vanavond het relais getest in de 360 van Paul. Die deed het prima, dus de oorzaak is niet het relais.

Nu zit ik dus met een relais dat goed werkt, en de relaisvoet heeft 12,8 V op pin 30 en ook op pin 15 zodra het contact aan staat. Toch werkt het relais dan niet, want het "klikt" niet (en de brandstofpomp gaat niet draaien). De massa van pin 31 is in orde, want die gebruik ik ook voor de multimeter. Als ik pin 30 en 87 op de relaisvoet met een draadje verbind, gaat de brandstofpomp draaien.

Wat is hier nu aan de hand? Wat doen de overige pinnen op het relais? Ik weet dat 50 12,8 V moet krijgen zodra de startmotor draait, dit kan ik nog testen. Verder is 87b voor de injectoren. Wat doen de overige twee pinnen? Kan het zijn dat daar het probleem in zit?
Op pin 1 komen pulsen vanaf de bobine, zelfde signaalsoort als de toerenteller. Als je daar op tikt met 12v icm 30 & 15, zeg 1 a 2x per seconde, dan moet je relais zeker werken, net zoals inderdaad starten nadoen door 12v op 50 aan te bieden. Heb pas geleden nog de hele lijst in een ander topic geplaatst.
__________________
340 DL 14.4E '86 & 340 GL LPG '84 [ver&kocht] + 360 GLT 2.0i '87 & 360 GL LPG '86 [ver&kocht]
740 GL 2.3i 1989 [verkocht]
Porsche 924 2.0i 1979 [ITB&EFI]
V90 3.0i '97 [620.000] & 965 2.5i '95 [365.565]
Met citaat antwoorden
  #121  
Oud 21-04-2017, 23:29
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.159
30 en 87b doorverbinden om de pomp te laten werken.
30 en 87 doorverbinden om de spanning over de injectoren te meten.
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #122  
Oud 21-04-2017, 23:43
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.159
Een ander issue kan een Wehrle relais zijn, dat onder het dashboard zit.
Volg vanaf het contactslot de wit-groene draad. Het relais dat hieraan zit,
kan de boosdoener zijn. Had dit ooit onder het rijden; het leek alsof iemand
stiekem de sleutel terug naar stand "0" zette.
Volgens mij wordt dit relais via het contactslot bekrachtigd en zorgt dit op
zijn beurt weer voor spanning op contact 15 van je stuurrelais.
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #123  
Oud 22-04-2017, 10:53
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.159
Heb je ook al eens geprobeerd te starten met een ander, los contactslot?
Gewoon om het contactslot zelf als oorzaak uit te sluiten?
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #124  
Oud 22-04-2017, 11:10
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 17.077
het contactslot is naar mijn idee het probleem niet, want bij contact aan komt er keurig 12,8V op pin 15.

Het enige vreemde is dat bij contact aan de verlichtingsschakelaar in het interieur oplicht en de rest niet. Maar misschien is dat een van de vele veiligheidstrucs van Volvo...

Maar ik sta inmiddels weer naast de auto, dus ik ga aan de slag met je tips van gisteravond
__________________
Met citaat antwoorden
  #125  
Oud 22-04-2017, 11:44
Wouter's Avatar
Wouter Wouter is offline
V3C SleutelWouter
 
Geregistreerd op: April 2003
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 15.530
Een massapunt kun je het beste testen met een proeflampje. Niet een LED maar echt een gloeilampje wat een paar 100 mA trekt. Het kan zijn dat er een overgangsweerstand in de massa aansluiting zit die je met de multimeter niet kunt vaststellen. Verbind het lampje met de ene kant aan een bekende goede 12V, en de andere kant aan de massa die je wilt testen. Als het lampje op volle sterkte gaat branden is de massa in orde.
Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussie Opties
Weergave Modus

Jouw rechten:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
de HTML code is Uit



Alle tijden zijn in GMT +1. De tijd is nu 01:12.


vBulletin® Classic - Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft