Volvo 300 Club Forum  

ga terug   Volvo 300 Club Forum > Techniek > Licht en Elektra

Antwoord
 
Discussie Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 30-06-2005, 21:56
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
Even een vraagje over de bladen van de koplampwissers. Zijn die gewoon bij de automaterialenzaak te krijgen? Of zal ik daarvoor speciaal bij Volvo moeten zijn?
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 01-07-2005, 13:30
fred_spies fred_spies is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: May 2003
Berichten: 304
Hallo Thomas,

Ik heb mij resertve setje gekocht op de VKB.
Maar ze zijn volgens mij nog gewoon leverbaar bij de dealer.. ze passen namelijk ook op ander modellen...
Edoch als je handig bent, en dat ben je, pruts je er zo nieuwe rubbertjes (afkomstig van normale wissers) in en dan ben je nog voordeliger uit....
Suc6
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 01-07-2005, 17:16
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
Hoi Fred,

Dat was inderdaad een goede tip. Een kant is al weer gemaakt. Alleen is aan de andere kant het blad van de wisser niet aanwezig. Het omcirkerlde deel is er af (zie foto) Is zoiets wel te verkrijgen? Anders moet ik iemand op het forum vragen of die zo'n ding toevallig heeft liggen.

Ik kan ze nu ook niet uit proberen omdat anders het ijzer over het glas krast :-S.... Ze gaant tegelijk met die normale ruitenwissers toch?


Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 01-07-2005, 19:11
fred_spies fred_spies is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: May 2003
Berichten: 304
Mooi dat 1 deel inmiddels al klaar is!
Ik weet niet of ze nog te krijgen zijn. Ik heb helaas geen reserve exemplaar voor je.

Ze gaan normaal gesproken aan als je de sproeier gebruikt. Tenzij je een achterwisser hebt dan gaat hij gelijk met de sproeier van de achterwisser of de achterwisser zelf.

Ik zou de wisser arm er ff afhalen...jammer als het gaat krassen...

Hoewel een reserve glas heb ik nog wel voor je
:-)

Gr Fred
Met citaat antwoorden
  #5  
Oud 01-07-2005, 19:40
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
Yep, even het armpje eraf halen, leek me ook het beste, want dadelijk heb je de sproeier nodig er vergeet je dat wissertje :-S Ik ga wel even op zoek bij de bekende industriele handelsonderneming.
Met citaat antwoorden
  #6  
Oud 04-07-2005, 20:26
de_jelle's Avatar
de_jelle de_jelle is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: May 2003
Woonplaats: Schilde, België
Berichten: 55
@thomas
zou je even een foto kunnen nemen van de rubberen leidinkjes die naar het sproeierreservoir lopen?
ik heb namelijk koplampwissers van bij de sloop gehaald en ben bezig ze te monteren. Alleen weet ik niet meer hoe de rubberen slangetjes op het reservoir zitten. Is er eigenlijk een tweede pompje nodig of volstaat eentje?

Jelle
Met citaat antwoorden
  #7  
Oud 04-07-2005, 20:58
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
Er zit een aftakking in de gewone leiding voor de sproeiers. Ik zal er wel een foto van maken als de auto op de oprit staat.
Met citaat antwoorden
  #8  
Oud 04-07-2005, 21:17
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.081
@ Jelle: Volgens mij zitten er 2 pompjes op het reservoir.
Ik hoop dat je de hele slangenwinkel er ook afgehaald hebt.
@Thomas: je mist ook het dopje in de bumper waar
het armpje en het slangetje doorheen gaan.
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #9  
Oud 04-07-2005, 22:46
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
@ Francois:

Er zit maar 1 pompje als het goed is. De wissertjes treden in werking wanneer de normale sproeier gebruikt word. Als je sproeit gaan de ruitenwissers daarna 3 keer heen en weer. De koplampwisser doen hetzelfde. Best een leuk gezicht trouwens, ik reed net over een pikdonkere bosweg met grootlicht. Je ziet dan een hele grote schaduw van die wisser door het licht van je koplampen heen :-).

Er zijn trouwens wel reservois met 2 pompjes maar die zaten op de engelse modellen i.v.m. de achterruitenwisser.

Dat dopje is inmiddels al weer terug :-) het was langs het asje naar binnen geschoven...
Met citaat antwoorden
  #10  
Oud 05-07-2005, 17:46
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.081
Oh, dan heb ik ook een Engelse GLT, want die heeft
2 pompjes. Van de sloop (360GLE injection) onlangs
een complete set afgetrokken, met een reservoir
met 2 pompjes. Was een Nederlandse auto.
Schijnbaar is dit ook modeljaar afhankelijk?
Weet je trouwens of de bedrading voor de motortjes
van de koplampwissers altijd standaard in de
kabelboom zitten bij een GLE/GLT?
Zo ja, waar kan ik die vinden?
Dus waar moet ik de draadboom opensnijden?
Ik wil de complete set namelijk op de RG bouwen.
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #11  
Oud 05-07-2005, 21:14
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
Heb jij dan een apart pompje voor de koplampwissers bedoel je? Ik kan er ook naast zitten, maar die gle had zeker geen achterruitwisser?

Ik verwacht dat ze voorbedraad zitten. Bij de GL die ik had zat er ook een voorziening voor de mistlampen, terwijl die ook alleen op de GLT/GLE's standaard zaten. Ik zat eerst helemaal verkeerd te zoeken, maar later bleek het; lampen aansluiten aan de draadjes voor onder de kap, relais erin naast de accu, draadje trekken van onder de zekeringkast naar console, schakelaartje plaatsen en voila! Lang verhaal, maar misschien zit het voor de lampwissers ook zo? Op het plaatje dat ik erbij gedaan heb zie je de aansluitingen voor de wissers omcirkeld, ik denk dat je naar die witte stekkertjes moet zoeken.

Wat ik me wel afvraag is hoe dat voor de 340's is. Ze hebben puur uit kostenbesparing overal dezelfde kabelboom in gehangen denk ik. Maar de losse stekkertjes zitten allemaal niet in een 340 voor zover ik weet.


Met citaat antwoorden
  #12  
Oud 05-07-2005, 21:41
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.081
De TG heeft standaard (ooit) een achterruitenwisser
gehad. De achterklep is vervangen en toen was
een klep MET achterruitenwisser natuurlijk schaars.
Maar goed, die GLE was inderdaad een sedan.
Ja, die witte stekkertjes, dat was me wel duidelijk,
maar die zitten dan meestal afgetaped en ergens
achter of tussen geschoven. In de eerste jaren zul
je overal dezelfde kabelboom tegenkomen, maar
later is men gaan sparen en dus kan het goed zijn
dat ze op mijn RG er helemaal niet in zitten, die
witte stekkertjes. Daarna is het simpelweg aan-
sluiten, nietwaar?
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #13  
Oud 05-07-2005, 22:16
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
Ik denk het wel ja, ze zullen al wel doorgelinkt zitten met de normale wissers waar het signaal ook vandaan komt. Het relais zal ook wel via de normale wissers gaan. Dus in dat geval is het 'plug-n-play'

Bij mij staan momenteel de sproeiers niet echt op de koplampen gericht. Het straaltje wat er uit komt zwaait nu een keer heen en weer voor de auto :-S haha
Met citaat antwoorden
  #14  
Oud 05-07-2005, 22:36
Wouter's Avatar
Wouter Wouter is offline
V3C SleutelWouter
 
Geregistreerd op: April 2003
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 15.530
in t onderdelenboek staan wel 15 verschillende onderdeelnummers voor 'draadboom cpl'

----> het is dus echt niet '1 draadboom fits all'


Met citaat antwoorden
  #15  
Oud 05-07-2005, 22:48
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
Er zijn wel een hoop optionele dingen in een draadboom te vinden die in een draadboom zonder dat 'ding' wel een aansluiting hebben. Er zit naast de zekeringkast een soort buiszekering (weet niet waarvoor) in een houdertje bij mijn auto, die in mijn vorige auto niet zaten, maar waar wel een stekkertje zat. Misschien dat dit de (kleine) verschillen zijn tussen die draadbomen?
Met citaat antwoorden
  #16  
Oud 06-07-2005, 18:49
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
Misschien geeft de kabelboom alleen een aansluiting aan wanneer er ook echt een aparaat aan zit. In de kabelboom van bijv. een 360 gl zal de losse aansluiting voor de mistlampen niet staan. Misschien dat dat het verschil is.

Oh ja, nog iets ontdekt, er zit naast het ruitenwisserpompje nog een uitsparing met een dopje onderin. Hierin past nog een ander pompje. Dit geeft maar weer aan dat deze tankjes toch wel in alle landen gebruikt worden, met 1 of met 2 pompjes.
Met citaat antwoorden
  #17  
Oud 06-07-2005, 21:01
Wouter's Avatar
Wouter Wouter is offline
V3C SleutelWouter
 
Geregistreerd op: April 2003
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 15.530
los pompje heb ik nog wel voor je, indien nodig.
Met citaat antwoorden
  #18  
Oud 11-08-2007, 18:30
Dutchie's Avatar
Dutchie Dutchie is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Berg en Dal
Berichten: 4.893
Even een ouwe koei uit de sloot halen;

Ik heb zoals eerder vermeld een 360 GLT uit '83 gekocht mét mistlampen maar zónder koplampwissers. Nou, dat kan natuurlijk niet. Dat geeft geen pas. Dat gaat gewoon niet. Bovendien is het belachelijk.

Dus nu de hamvraag: Kunnen er ruitenwissermotortjes uit latere modellen opgezet worden? En is het plug'n'play?

Op m'n 340 zitten ze wel, en daar zit ook een extra pompje op het ruitensprietzerreservoir. Maar in dit topic is daar geen duidelijkheid over, of dat nou zo hoort, of dat dat extra pompje voor de achterruitwisser is bedoeld. Heeft iemand daar nog een andere mening over?

Alvast mijn hartelijke dank!
__________________

Met citaat antwoorden
  #19  
Oud 11-08-2007, 19:22
Lucluc's Avatar
Lucluc Lucluc is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: December 2005
Woonplaats: Terborg
Berichten: 9.747
Gewoon origineel houden, die GLT.
Met citaat antwoorden
  #20  
Oud 11-08-2007, 20:57
Dutchie's Avatar
Dutchie Dutchie is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Berg en Dal
Berichten: 4.893
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lucluc Bekijk bericht
Gewoon origineel houden, die GLT.
Waarom mogen er geen koplampwissers op? Vind ik een stuk stoerder eruitzien. Ik ben ook wel voor origineel, maar niet héél erg voor origineel
__________________

Met citaat antwoorden
  #21  
Oud 28-09-2007, 13:21
Doeke Dobma's Avatar
Doeke Dobma Doeke Dobma is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: November 2005
Woonplaats: Leeuwarden
Berichten: 2.225
Koplampwissers is idd leuk hoor! En bij een GLT past het ook wel...
Van de week heb ik de koplampen vervangen voor anderen. Daarbij viel me op dat de motor an de koplampwissers zit bevestigd aan de koplamp, aan de kunstof behuizing. Ik denk dat je op twee dingen moet letten:
- Zijn de behuizingen van de koplampen van voor en na '85 gelijk?
- Past, bij gebruik van wissersinstal. van latere modellen, het armpje wel mooi door de bumper, of bij een '83er, door dat stukje onder de koplamp? Ik vrees dat je die van latere modellen net kan gebruiken. Allicht zal het passen, maar ik denk dat het armpje vanuit het motortje veel langer is, dus het staat misschien niet zo goed.
Ff checke dus
__________________
De PK-38-JH blijft een mooie auto!
Met citaat antwoorden
  #22  
Oud 28-09-2007, 15:27
Dutchie's Avatar
Dutchie Dutchie is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Berg en Dal
Berichten: 4.893
Ik heb op m'n 340 uit '86 koplampwissers, dus die kan ik idd het beste een keer gaan passen op de 360.
__________________

Met citaat antwoorden
  #23  
Oud 28-09-2007, 16:31
KonradW KonradW is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Druten
Berichten: 2.692
haha zouden die van '86 ook in een van '87 passen?
die ik bij rima heb gezien leken allemaal op elkaar.
zal toch weinig tot geen verschil in zitten?
ik weet alleen wel dat ik geen kabels heb liggen voor die dingen
__________________
auto's roesten! maar de mijne niet!

Km stand: 66683
Met citaat antwoorden
  #24  
Oud 28-09-2007, 21:36
Dutchie's Avatar
Dutchie Dutchie is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Berg en Dal
Berichten: 4.893
Volgens mijn timmermansoog () zouden ze op zowel het oude als het nieuwe model moeten passen.
__________________

Met citaat antwoorden
  #25  
Oud 14-06-2011, 11:51
David's Avatar
David David is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: October 2010
Berichten: 99
De de oude koe wederom uit de sloot getrokken.

Afgelopen weekend op mijn GLT 86 wissertjes gemonteerd.
Voor een leuk bedrag over kunnen nemen van Vermillion.
Ze zitten erop, de sproeiers werken. Er is alleen geen bekabeling voor de motortjes. Kan ik deze gewoon aansluiten op de relais van de ruitenwissers?
Dus parallel aansluiten op de bekabeling tussen het relais en de motor van de grote wissers?

Edit: foto volgt, nu op 't werk
__________________
360 GLT, 2007 - 2012
244 DL, 2009 - 2015
940 GLE, 2012 - te koop
340 GL, 2015 -
Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussie Opties
Weergave Modus

Jouw rechten:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
de HTML code is Uit



Alle tijden zijn in GMT +1. De tijd is nu 07:02.


vBulletin® Classic - Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft