Volvo 300 Club Forum  

ga terug   Volvo 300 Club Forum > Techniek > Motor en Aandrijving (1400)

Antwoord
 
Discussie Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 14-06-2005, 22:57
Luuk Brinkman (Luukbrinkman)
Gast (geen account/niet ingelogd)
 
Berichten: n/a
Hallo allemaal,

Ik heb een Volvo 340 Vario met een Weber carburateur die in de hogere snelheden erg slecht liep, maar in de lagere en stationair wel heel netjes. Nu bleek het bovenste deel van de carburateur losgetrild (bekend probleem bij Weber) en heb ik dus weer vastgezet.
Nu loopt de motor weer goed bij hogere toeren en snelheden maar bij lagere snelheden schokt de auto enorm (niet normaal meer mee te rijden) en loopt hij stationair heel erg slecht en sloeg/ slaat hij af.
Ik heb het stationair toerental met de stelschroef (2) rechtsonder nu zo hoog afgesteld dat hij niet meer zomaar afslaat maar hij blijft erg onregelmatig lopen en wil de auto gaan rijden zonder dat ik gas geef (wat volgens mij niet de bedoeling is). Als ik moet remmen voor een stoplicht wil hij toch ook nog wel eens afslaan.
Ik weet even niet meer wat ik hieraan kan doen, wie heeft er nog tips voor me?
Ik hoor het graag! Groeten, Luuk


Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 14-06-2005, 23:11
Wouter's Avatar
Wouter Wouter is offline
V3C SleutelWouter
 
Geregistreerd op: April 2003
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 15.530
stelschroef 1 is wellicht een deel van de oplossing. maar eerst; controleer of de elektrische afsluiter, boven 1, goed vast zit en correcte spanning krijgt. (moet tikken bij contact aan en draad los/vast)

is dit in orde, voorzichtig 1 een paar slagen uitdraaien. zo gauw het lukt om het toerental omlaag te krijgen met 2, zonder afslaan, doen.

probeer die ene positie van schroef 1 te vinden waarbij 2 het verst uitgedraaid kan worden voor een mooi stationair toerental.

als je dan remt of de bergrem aanzet, zou het toerental niet mogen dalen of sterk oplopen.
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 15-06-2005, 13:49
Luuk Brinkman (Luukbrinkman)
Gast (geen account/niet ingelogd)
 
Berichten: n/a
De electrische afsluiter is ok, die klikt inderdaad als hij contact maakt.
Ik heb ook al een klein beetje aan stelschroef 1 zitten draaien maar merk helemaal geen verschil.

Nog ideeen? grt, Luuk
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 16-06-2005, 10:46
Adaf55 Adaf55 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: December 2005
Berichten: 547
Hoi Luuk,

met mijn 340 vario uit 1990 heb ik vorig jaar ook het probleem gehad dat de motor stationair niet wou blijven lopen.
Vermoedelijk is vuil in de carburateur
en/ of een loszittende hoofdsproeier de oorzaak
althans dat was het bij mijn auto.

Ik heb het vermoeden dat ik een keer te ver in de reserve van de benzinetank heb doorgeredenwaardoor vuil (geen benzinefilter)in de carburateur is
gekomen.

De oplossing: carburateur met perslucht (laten)
reinigen ; indien dat niet helpt liefst door een vakman laten(de)monteren en reinigen en sproeier(s)vastzetten indien noodzakelijk.

Je moet er niet mee door blijven rijden
want dat is niet goed voor de koppeling
en de lagers daarvan en ook niet voor de portemonnee.

Succes

mvg

Andre

Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussie Opties
Weergave Modus

Jouw rechten:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
de HTML code is Uit



Alle tijden zijn in GMT +1. De tijd is nu 00:03.


vBulletin® Classic - Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft