Volvo 300 Club Forum  

ga terug   Volvo 300 Club Forum > Techniek > Techniek CVT / Variomatic

Antwoord
 
Discussie Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 14-11-2003, 10:37
Sandra (340kweenie)
Gast (geen account/niet ingelogd)
 
Berichten: n/a
Ik ben geen techneut, dus misschien kan iemand mij helpen... Ik heb een 340 automaat. Loopt verder prima, je moet er alleen geen snelweg mee rijden...want daarna loopt hij voor geen meter meer! Hij begint dan te klapperen aan alle kanten wanneer je bijv. 50 km of nog langzamer rijdt. Wie zou me kunnen vertellen waar mijn 340 last van heeft?? Bij voorbaat dank, ook namens mijn 340!
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 14-11-2003, 11:05
Apae01 Apae01 is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: May 2003
Berichten: 146
Kan je het misschien iets verder beschrijven? Zit dat klapperen in de motor, of de aandrijving, of bijvoorbeeld het onderstel?
Mocht je dit niet kunnen herkennen, misschien wil je dan zeggen waar je in het land zit, dan kan iemand anders eens voor je kijken?
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 14-11-2003, 11:46
Sandra (340kweenie)
Gast (geen account/niet ingelogd)
 
Berichten: n/a
De motor maakt dan veel toeren als of ik nog steeds 100km rij. Ook als ik bijv. voor een stoplicht sta. Ik heb het idee dat de automatische bak niet terugschakelt, maar heb geen idee waar ik moet zoeken...het is mijn eerste auto dus.... Ik woon in Zuid-Limburg, dus als je misschien een goede garage kent...?
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 14-11-2003, 11:57
François's Avatar
François François is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: June 2006
Woonplaats: Weert
Berichten: 2.088
Hallo Sandra,

In Sittard zit Volvo specialist Veders.
Industriestraat 1a geloof ik.
Telefoon 046-4510342. Als je belt, vraag dan naar Willem. Dat is de 300-kenner daar. Check eerst even alle onderdrukslangen.
__________________
B200: misschien wel de fijnste motor die Volvo ooit gebouwd heeft
Met citaat antwoorden
  #5  
Oud 14-11-2003, 13:57
Wouter's Avatar
Wouter Wouter is offline
V3C SleutelWouter
 
Geregistreerd op: April 2003
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 15.530
hij komt dus in de bergrem stand terecht.

heb je gecontroleerd of de bergrem schakelaar niet toevallig aan staat???

Groetjes Wouter
Met citaat antwoorden
  #6  
Oud 14-11-2003, 19:24
jackvdbergh jackvdbergh is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: January 2003
Woonplaats: Velddriel (omg. 's-Hertogenbosch)
Berichten: 411
Schakelaar op de hoofdremcilinder of je tachorelais zou ook wel eens niet goed kunnen zijn.
__________________
De beste stuurlui staan aan wal....
Met citaat antwoorden
  #7  
Oud 26-03-2004, 19:22
randomhero's Avatar
randomhero randomhero is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: August 2004
Woonplaats: Bergen op Zoom/Utrecht
Berichten: 1.188
Hallo,

wat doet die schakelaar op de hoofdremcilinder precies?

Gr Thomas
Met citaat antwoorden
  #8  
Oud 26-03-2004, 21:53
Bouke Buitenkamp (Boukehj)
Gast (geen account/niet ingelogd)
 
Berichten: n/a
Deze schakelaar gaat open op het moment dat je remt (of eigenlijk, op het moment dat je voldoende hard remt) en zorgt ervoor dat de vario in bergremstand komt te staan. Hierdoor remt de auto sterker 'op de motor', zodat je remmen er niet alleen voorstaan. Om te testen of deze schakelaar het probleem is, trek je gewoon beide draden los en verbind je ze met elkaar. Dit simuleert de situatie dat er niet geremd wordt.
Met citaat antwoorden
  #9  
Oud 09-06-2004, 19:27
boger315's Avatar
boger315 boger315 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: May 2004
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 218
Ik heb gemerkt dat ik wanneer ik ongeveer 50 km per uur rij en onder het rijden even op de rem druk de auto hierna opschakeld. Als bij remmen de auto in de bergstand gaat staan zou hij juist moeten afremmen. Heeft iemand enig idee hoe dit komt?

Groeten,

Ted Bogers, Dordrecht
Met citaat antwoorden
  #10  
Oud 09-06-2004, 19:41
Wouter's Avatar
Wouter Wouter is offline
V3C SleutelWouter
 
Geregistreerd op: April 2003
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 15.530
hoi Ted,

ook dit symptoom zou door die schakelaar veroorzaakt kunnen worden.

doormeten is de enige manier om er zeker van te zijn.

Groetjes Wouter
Met citaat antwoorden
  #11  
Oud 09-06-2004, 23:10
Bouke Buitenkamp (Boukehj)
Gast (geen account/niet ingelogd)
 
Berichten: n/a
Als je een verband ziet met het intrappen van de rem, zie ik de remschakelaar als hoofdverdachte (ook al heb je gelijk: bij het -voldoende- indrukken van de remmen zou de motor juist naar een hoger toerental moeten gaan). Trouwens, bij een klein beetje indrukken zou het kunnen zijn dat je de schakelaar net los maakt!

Het doormeten is wel wat lastig. Goede kans namelijk dat de schakelaar het soms wel en soms niet doet (of ook bij niet-remmen een te hoge weerstand geeft). Dus je zal in ieder geval meerdere keren moeten meten, met name ook na het intrappen van de rem (voldoende hard; het is een drukschakelaar dus alleen de remlichten laten branden is niet voldoende).

Een makkelijkere manier om je remschakelaar te testen is door gewoon een bypass te leggen rond de remschakelaar en er gewoon mee te gaan rijden. Trek beide polen los, knoop de draadjes aan elkaar en doe even een plakbandje er omheen (nl. liever geen contact met massa).

Je merkt er weinig van. Het enige is dat de motor niet opschakelt bij het remmen. De auto remt dus minder op de motor. De remmen zelf blijven het even goed doen. Ik rij al enige tijd met een dergelijke 'bypass' (mijn remschakelaar is ook defect) en kan uit ervaring zeggen dat je er weinig van merkt in termen van remkracht. Mijn andere auto is een automaat (geen CVT) en die schakelt sowieso niet terug bij het remmen.

Voor testdoeleinden kan je het probleemloos proberen. Rij een paar honderd kilometer en als je problemen voorbij zijn, was het de remschakelaar.

Bouke
Met citaat antwoorden
  #12  
Oud 09-06-2004, 23:23
Wouter's Avatar
Wouter Wouter is offline
V3C SleutelWouter
 
Geregistreerd op: April 2003
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 15.530
de schakelaar zit er om te voorkomen dat de CVT niet geheel teruggeschakeld is als je met een forse vertraging tot stilstand komt. dan krijgt de koppeling namelijk een knauw omdat je in een te hoge vernelling wil wegrijden.

in vergelijking met de reactie op de rem zoals dafs dat doen is het een stuk minder (tikje op de rem en hij gaat al terugschakelen), maar het zit er niet helemaal voor joker dus :-)

inderdaad; handmatig kortsluiten en testrijden is ook een methode.

Massa verbinding moet je inderdaad los laten, als die aan massa hangt wordt namelijk ook de gaskabel switch overbrugd, die kan ook nog problemen geven (en doen ze vaak..helaas)

Groetjes Wouter
Met citaat antwoorden
  #13  
Oud 10-06-2004, 21:01
Bouke Buitenkamp (Boukehj)
Gast (geen account/niet ingelogd)
 
Berichten: n/a
Ik moet er nog eens een nieuwe op zetten, maar zie op tegen het geknoei met remvloeistof (nog niet eerder gedaan; ontluchten al helemaal niet).

Met citaat antwoorden
  #14  
Oud 11-06-2004, 18:14
boger315's Avatar
boger315 boger315 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: May 2004
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 218
Bedankt voor jullie reacties.Ik heb al eerder de twee draadjes van de hogedrukschakelaar doorverbonden om te kijken of mijn auto minder toeren maakt. Dit had geen noemenswaardig effect.
Ik zal nog eens een andere hogedrukschakelaar monteren en kijken of dit soelaas biedt. (Mijn zoon heeft een tijdje stage gelopen bij een autosloper)
Ik heb het vermoeden dat er ook iets aan de
membramen van de CVT mankeert. Hierover ben ik een nieuwe discussie begonnen.

Groeten,

Ted Bogers

Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussie Opties
Weergave Modus

Jouw rechten:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
de HTML code is Uit



Alle tijden zijn in GMT +1. De tijd is nu 21:34.


vBulletin® Classic - Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft