Volvo 300 Club Forum  

ga terug   Volvo 300 Club Forum > Techniek > Licht en Elektra

Antwoord
 
Discussie Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 10-08-2008, 19:47
Wouter76's Avatar
Wouter76 Wouter76 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Gorssel
Berichten: 6.494
Connectorbezetting op de stekkers van het instrumentenpaneel

Omdat ik bezig ben met een GLT klokkenset heb ik meteen even uitgezocht op welke "pen" met bijbehorende draadkleur welk lampje/instrument zit.

Mocht het zo zijn dat het toch nog niet helemaal klopt of jullie misschien aanvullingen hebben schroom dan niet om het hier meteen even neer te zetten!

Gr; Wouter.



Laatst aangepast door v0lv0freak : 07-06-2016 om 12:07 Reden: groter plaatje toegevoegd
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 15-09-2008, 19:32
Nicholas Nicholas is offline
Frequente Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: July 2008
Berichten: 342
tof!
bedankt
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 15-09-2008, 19:39
Wouter76's Avatar
Wouter76 Wouter76 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Gorssel
Berichten: 6.494
Graag gedaan Nicholas!

Gr; Wouter.
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 24-09-2008, 21:13
setsunakaede setsunakaede is offline
Forum Admin
 
Geregistreerd op: January 2003
Woonplaats: Zoetermeer
Berichten: 5.988
Nog even een kleine aanvulling (ik had de vraagbaak even opgesnord voor de buitentemp. sensor): Rechter steker, pin 5: opschakelindicator
Verder is van de rechter stekker pin 12 officieel buitentemperatuurmeter, plus en pin 6 buitentemperatuurmeter, massa
Bij diesels is rechter stekker, pin 3 niet voor de choke, maar voor het voorgloeien.

Zou je dit nog even er bij kunnen klussen en dan een mooie, hogeresolutie versie naar mij of Wouter willen sturen? Dan zorgen we dat deze ook op het ledenmenu komt.
__________________
Niet waar, ik weet het beter! En zo niet, dan toch
Check ook mijn website: www.vanabs.nl
Met citaat antwoorden
  #5  
Oud 24-09-2008, 22:38
Wouter76's Avatar
Wouter76 Wouter76 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Gorssel
Berichten: 6.494
Dat is prima Diede, ga ik voor zorgen!

Gr; Wouter.
Met citaat antwoorden
  #6  
Oud 14-06-2010, 21:12
Wouter76's Avatar
Wouter76 Wouter76 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Gorssel
Berichten: 6.494
@moderators: I.v.m. met een vraag van iemand heb ik dit topic weer even opgezocht, is het ook mogelijk om dit topic sticky te maken zodat de info over de stekker bezetting wat makkelijker te vinden is?
Met citaat antwoorden
  #7  
Oud 14-06-2010, 21:18
setsunakaede setsunakaede is offline
Forum Admin
 
Geregistreerd op: January 2003
Woonplaats: Zoetermeer
Berichten: 5.988
Tuurlijk
__________________
Niet waar, ik weet het beter! En zo niet, dan toch
Check ook mijn website: www.vanabs.nl
Met citaat antwoorden
  #8  
Oud 14-06-2010, 21:40
Wouter76's Avatar
Wouter76 Wouter76 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Gorssel
Berichten: 6.494
Dank je Diede!
Met citaat antwoorden
  #9  
Oud 09-01-2011, 15:15
Zoidberg Zoidberg is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: November 2005
Woonplaats: Roosendaal
Berichten: 73
Ik was bezig een buiten termometer er in aant zetten..
en die zou in de rechtse stekker op pin 6 en 12 moeten komen..
wat wil het geval:
pin 6 en 12 zijn bezet bij mij om een of andere reden. (zie foto)
in 6 zit een bruine (massa dus) en 12 zit een zwart/wit kabel..

kan ik die massa oversteken naar bijv. 5 (want die is leeg) of moet ik die gewoon weg laten?

en heeft iemand een idee waar de zwart/witte kabel voor is? en waar ik die dan moet laten?

het is een 360 uit 89

Met citaat antwoorden
  #10  
Oud 09-01-2011, 15:22
Dendorssers Dendorssers is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: May 2008
Woonplaats: Stekene (Belgi)
Berichten: 2.127
Ligt de kabel voor de temperatuurmeter niet al gewoon voorbedraad dan, je zou ergens in je motorruim een losse connector moeten vinden dan...
Kijk is verder naar de andere topics, want hierover is zeker al veel meer geschreven. Zoek is naar temperatuurmeter aansluiten ofzo...
__________________
Nu ook eindelijk een 2-Liter REDBLOCK!
Volvo 360 GLE! 5 bak! (Restauratie)
Met citaat antwoorden
  #11  
Oud 09-01-2011, 15:27
Zoidberg Zoidberg is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: November 2005
Woonplaats: Roosendaal
Berichten: 73
dankje voor je reactie.. ik heb nog niet heel goed in de motor ruimte gekeken maar zal nog eens goed zoeken.. heeft nooit een sensor ingezeten maar het kan dus dat ze al voorgetrokken zijn? dat zou briljant zijn
Met citaat antwoorden
  #12  
Oud 09-01-2011, 15:50
AvdAkker's Avatar
AvdAkker AvdAkker is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: September 2007
Berichten: 10.690
vr 87 lag die dashboardbedrading al in de GL uitvoeringen, n 87 lag die bedrading standaard in de dashboardbundel.

betekend dat die draden naar de zekeringenkast lopen, en in de zekeringenstekkers verwerkt zijn.

of de bedrading in de motorbundel doorloopt is ook weer sterk de vraag om wat voor auto het gaat, 340's hebben het vrijwel nooit erin zitten (miss GL na 87) en 360's vanaf GL als ik het goed heb.

mocht de bedrading er uiteindelijk niet liggen onder de motorkap, dan kun je nu kiezen om die draden bij je dashboard door te knippen en de kabeltjes voor je sensor erop aan te sluiten en zelf een kabeltje erheen trekken, f netjes de juiste 2 pennen opzoeken op de zekeringenkast in de motorruimte en daar via de juiste AMP connectoren het spul plug & play in te bouwen.
Met citaat antwoorden
  #13  
Oud 09-01-2011, 16:18
Zoidberg Zoidberg is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: November 2005
Woonplaats: Roosendaal
Berichten: 73
het is een kale 360 van 89.. en hij lag er al (onder het luchtfilter huis)
lag een stekkertje opgebonden die paste en het werkt...

bedankt voor de reacties
Met citaat antwoorden
  #14  
Oud 09-05-2014, 18:46
GijsvandeLagemaat GijsvandeLagemaat is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: May 2014
Woonplaats: Hilversum
Berichten: 33


meer technische info :

http://360.haubits.net/index.php?dir...Green+Books%2F
Met citaat antwoorden
  #15  
Oud 07-06-2016, 11:09
Wouter76's Avatar
Wouter76 Wouter76 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Gorssel
Berichten: 6.494
Nog even bovenstaand plaatje in een wat groter formaat zodat de tekst wat beter leesbaar is:

Met citaat antwoorden
  #16  
Oud 07-06-2016, 11:10
Lucluc's Avatar
Lucluc Lucluc is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: December 2005
Woonplaats: Terborg
Berichten: 9.754
Wouter, heeft iemand al eens gezegd HOE GEWELDIG JIJ BENT

Dit heeft mij al meerdere keren goed geholpen.
Met citaat antwoorden
  #17  
Oud 07-06-2016, 13:05
Wouter76's Avatar
Wouter76 Wouter76 is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: March 2007
Woonplaats: Gorssel
Berichten: 6.494
....Dank je Jean -Luc, mijn dag kan niet meer stuk
Met citaat antwoorden
  #18  
Oud 07-06-2016, 21:04
cryowim cryowim is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: September 2003
Berichten: 557
de aansluitdraden 5 en 6 van buitentemperatuur sensor lopen tot boven contactslot .
ze zijn daar ingetapet op de kabelboom, het zijn 2 stekkertjes
Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussie Opties
Weergave Modus

Jouw rechten:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
de HTML code is Uit



Alle tijden zijn in GMT +1. De tijd is nu 04:18.


vBulletin® Classic - Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft