Volvo 300 Club Forum  

ga terug   Volvo 300 Club Forum > Tuning, Racing & Sport > Sportief gebruik van de 300-serie

Sportief gebruik van de 300-serie Ervaringen en Ritverslagen van evenementen, oa 360(geen modena)Cup, clubspecials etc.

Antwoord
 
Discussie Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 09-04-2017, 23:13
RoyVolvo RoyVolvo is offline
**Newbie**
 
Geregistreerd op: April 2017
Woonplaats: Broekland
Berichten: 2
360 start niet en Brandstofpomp pompt niet

Ik heb laatst Mn 360 uit de schuur gehaald en daarbij is de startknop blijven hangen en mijn startmotor overleden. De auto is opgebouwd als 360 cupauto. Ik heb vervolgens de startmotor vervangen, echter start de auto nu niet meer. De Brandstofpomp deed het niet meer en ook deze vervangen. Echter de tweede pomp werkte ook niet. Toen alle zekeringen nagelopen (allemaal goed) en relais voor Brandstofpomp (linksvoor bij originele plek van accu nagekeken. Dat relais deed het op een andere 360 wel.. toen nr 30 en 87b van dat relais verbonden via een kabeltje en toen begon de Brandstofpomp wel te pompen. Echter met een pompende Brandstofpomp start de auto nog steeds niet.. toen de computer van de auto eruit gehaald en ook die getest op een andere 360 en die deed het ook gewoon. De bougie's vonken ook goed en er staat spanning op de injectoren. Heeft iemand hier ervaring mee of een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 10-04-2017, 09:12
v0lv0freak's Avatar
v0lv0freak v0lv0freak is offline
V3C Penningmeester & EVC
 
Geregistreerd op: March 2008
Woonplaats: Het 300 walhalla
Berichten: 8.404
Je hebt al een aantal goeie tests gedaan. Vonk heb je dus. Heb je ook al gekeken of je benzine hebt? Slang van de injectorrail afgetrokken, komt er benzine uit als je start?
__________________
Volvo 360 GLE 1985 & Volvo 360 GLE 1987
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 10-04-2017, 13:37
RoyVolvo RoyVolvo is offline
**Newbie**
 
Geregistreerd op: April 2017
Woonplaats: Broekland
Berichten: 2
Jazeker, doorverbonden relais gaat pomp pompen en komt er benzine uit. Als ik hem start zonder die doorverbonden draad en dus met originele relais pompt niet en dus geen benzine
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 10-04-2017, 13:46
v0lv0freak's Avatar
v0lv0freak v0lv0freak is offline
V3C Penningmeester & EVC
 
Geregistreerd op: March 2008
Woonplaats: Het 300 walhalla
Berichten: 8.404
Ok dus je hebt 2 problemen. Je relais werkt niet in jou auto, want je pomp gaat niet lopen. En met lopende pomp als je het relais overbrugt dan start je auto nog steeds niet.
__________________
Volvo 360 GLE 1985 & Volvo 360 GLE 1987
Met citaat antwoorden
  #5  
Oud 10-04-2017, 15:42
volvofiel's Avatar
volvofiel volvofiel is offline
V3C Ledenadministratie
 
Geregistreerd op: December 2007
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 16.737
Dat is logisch, want zonder dat relais worden de injectoren volgens mij niet aangestuurd. Probeer eens een ander relais.
__________________

Volvo 360 injection 1988
Met citaat antwoorden
  #6  
Oud 10-04-2017, 16:58
PaulKoerkamp PaulKoerkamp is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: October 2016
Woonplaats: Heino
Berichten: 54
Roy is een aantal keer bij mij geweest om advies te vragen, er zijn totaal 3 relais geweest deze zijn allemaal getest op mijn 360, en ze werken allemaal. Ook zijn computer is getest op mijn auto en deze werkt gewoon.

Het stekkertje van de temperatuurssensor zat aangesloten op de startmotor het linker pennetje. Hiermee dachten we de oplossing te hebben gevonden. Het goede stekkertje uit de motorkabelboom aangesloten, maar echter hielp deze oplossing niet.. de zekeringen zijn allemaal heel, de relais zijn goed, de computer is goed. Er zit geen kabelbreuk want dmv doorverbinden loopt de pomp wel.

Zou het kunnen dat het relais geen stuurstroom krijgt? En waar zou deze stuurstroom dan vandaag moeten komen?
Met citaat antwoorden
  #7  
Oud 10-04-2017, 17:35
2 Fast 4 U's Avatar
2 Fast 4 U 2 Fast 4 U is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: September 2007
Woonplaats: Maria Hoop
Berichten: 2.143
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PaulKoerkamp Bekijk bericht
......Zou het kunnen dat het relais geen stuurstroom krijgt? En waar zou deze stuurstroom dan vandaag moeten komen?
heb je geen vraagbaak? daar zit een schema in van de elektro installatie.
__________________

Understeer: The front of the car hits the wall,
Oversteer: The rear of the car hits the wall,
Horsepower: How fast the car hits the wall,
Torque: How far the car pushes the wall.
Met citaat antwoorden
  #8  
Oud 10-04-2017, 17:45
PaulKoerkamp PaulKoerkamp is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: October 2016
Woonplaats: Heino
Berichten: 54
Motorisch red ik me er allemaal wel mee, maar als ik ergens een hekel aan heb is het wel kabels, ik heb de vraagbaak wel bekeken maar kan nog geen duidelijkheid vinden.

De motorkabelboom zit maar met 2 stekkertjes verbonden aan de normale kabelboom. Ik denk 1 voor de voeding en er zal er dan 1 voor de spanning op de brandstofpomp zijn. Gezien deze word geschakeld in de motorkabelboom.

Ik verwacht dus niet dat dit probleem te maken heeft met andere sensoren in de auto.
Met citaat antwoorden
  #9  
Oud 10-04-2017, 19:49
General Custom's Avatar
General Custom General Custom is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: April 2011
Woonplaats: Bladel
Berichten: 5.164
Nu weet ik niet zoveel van omgebouwde cupauto's, maar maak je nog wel gebruik van een contactslot? Misschien dat die intern beschadigd is geraakt toen de startknop bleef hangen.
Eigenlijk valt er elektrisch gezien maar moeilijk iets over de auto te zeggen van op afstand als dit niet meer standaard is zoals de auto de fabriek heeft verlaten.
__________________
1988 Volvo 340 GLE Millionaire (klik!)
1990 Volvo 340 GL Special (klik!)
2006 Daewolet Evanda (klik!)
Met citaat antwoorden
  #10  
Oud 10-04-2017, 20:28
powerflux's Avatar
powerflux powerflux is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: August 2010
Woonplaats: Den Bosch
Berichten: 2.447
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RoyVolvo Bekijk bericht
Ik heb laatst Mn 360 uit de schuur gehaald en daarbij is de startknop blijven hangen en mijn startmotor overleden. De auto is opgebouwd als 360 cupauto. Ik heb vervolgens de startmotor vervangen, echter start de auto nu niet meer. De Brandstofpomp deed het niet meer en ook deze vervangen. Echter de tweede pomp werkte ook niet. Toen alle zekeringen nagelopen (allemaal goed) en relais voor Brandstofpomp (linksvoor bij originele plek van accu nagekeken. Dat relais deed het op een andere 360 wel.. toen nr 30 en 87b van dat relais verbonden via een kabeltje en toen begon de Brandstofpomp wel te pompen. Echter met een pompende Brandstofpomp start de auto nog steeds niet.. toen de computer van de auto eruit gehaald en ook die getest op een andere 360 en die deed het ook gewoon. De bougie's vonken ook goed en er staat spanning op de injectoren. Heeft iemand hier ervaring mee of een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn?

Je moet zowel de pomp als de injectoren van stroom voorzien. Dat relais doet dat tegelijkertijd van 30 naar 87 en 87b. De 'pomp test' is dus niet voldoende, je moet een Y-splits kabeltje maken als je het relais in zijn geheel wil overbruggen.
__________________
Porsche 924 2.0i 1979 [ITB&EFI]
Volvo 340 DL 14.4E 1986 & GL LPG 1984 [ver&kocht]
Volvo 360 GLT 2.0i 1987 & GL LPG 1986 [ver&kocht]
Volvo 740 GL 2.3i 1989 Estate [verkocht]
Volvo V90 3.0i 1997 Estate [522.225]
Met citaat antwoorden
  #11  
Oud 10-04-2017, 20:31
powerflux's Avatar
powerflux powerflux is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: August 2010
Woonplaats: Den Bosch
Berichten: 2.447
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PaulKoerkamp Bekijk bericht
Roy is een aantal keer bij mij geweest om advies te vragen, er zijn totaal 3 relais geweest deze zijn allemaal getest op mijn 360, en ze werken allemaal. Ook zijn computer is getest op mijn auto en deze werkt gewoon.

Het stekkertje van de temperatuurssensor zat aangesloten op de startmotor het linker pennetje. Hiermee dachten we de oplossing te hebben gevonden. Het goede stekkertje uit de motorkabelboom aangesloten, maar echter hielp deze oplossing niet.. de zekeringen zijn allemaal heel, de relais zijn goed, de computer is goed. Er zit geen kabelbreuk want dmv doorverbinden loopt de pomp wel.

Zou het kunnen dat het relais geen stuurstroom krijgt? En waar zou deze stuurstroom dan vandaag moeten komen?

Zo uit het hoofd krijgt het relais een +15 (via het contactslot en connector D50/A3 kleur Br), een +30 (kleur Rood) en een puls van de bobine op 1 (kleur Groen) als minimum om te willen inschakelen. Ik kijk het zo even na.
Dit Klopt. En dan heb je op 50 nog een signaal van de startmotor (Kleur Bl-Y via het contactslot) zodat het relais bij starten altijd bekrachtigd wordt, zelfs als de pulsen van de bobine op 1 niet snel genoeg komen.

Dit relais heeft geen motormanagment-functie en dient puur als veiligheid dat als de motor niet draait er geen benzine ingespoten of rondgepompt wordt.

Zoals hierboven gezegd: als je zonder relais wil testen of de rest werkt moet je van 30 zowel naar 87 als naar 87b een draadje leggen.
__________________
Porsche 924 2.0i 1979 [ITB&EFI]
Volvo 340 DL 14.4E 1986 & GL LPG 1984 [ver&kocht]
Volvo 360 GLT 2.0i 1987 & GL LPG 1986 [ver&kocht]
Volvo 740 GL 2.3i 1989 Estate [verkocht]
Volvo V90 3.0i 1997 Estate [522.225]
Met citaat antwoorden
  #12  
Oud 10-04-2017, 22:11
PaulKoerkamp PaulKoerkamp is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: October 2016
Woonplaats: Heino
Berichten: 54
hoe kan het dan dat het relais niet zelf goed schakeld? het relais is goed, de vraag is dus waarom het relais niet schakeld, zal het binnenkort is proberen met 87 en 87b schakelen via een draadje.

zijn de pulsen van 15, 1 en 50 te meten met een multimeter?

De kabelboom in de bestuurdersruimte is aangepast, maar de kabelboom in de motorruimte niet, de startknop heeft roy vervangen, en aangesloten zoals de oude startknop ook was.
Met citaat antwoorden
  #13  
Oud 11-04-2017, 15:54
Wouter's Avatar
Wouter Wouter is offline
V3C SleutelWouter
 
Geregistreerd op: April 2003
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 15.406
Begin eens even simpel.

heb je een vonk tijdens het starten?

zonee, dit als eerste onderzoeken/oplossen.

(Als je ontstekingsunit geen krukassignaal krijgt gaat de injectiecomputer ook niks doen)
Met citaat antwoorden
  #14  
Oud 11-04-2017, 16:44
PaulKoerkamp PaulKoerkamp is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: October 2016
Woonplaats: Heino
Berichten: 54
De bobine vonkt goed, alles functioneerd verder alleen de brandstofpomp loopt niet. Deze doet het alleen als je het relais doorverbind.

De injectoren krijgen stroom. Dus mag er vanuit gaan dat deze ook werken.
Met citaat antwoorden
  #15  
Oud 11-04-2017, 18:55
powerflux's Avatar
powerflux powerflux is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: August 2010
Woonplaats: Den Bosch
Berichten: 2.447
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PaulKoerkamp Bekijk bericht
De bobine vonkt goed, alles functioneerd verder alleen de brandstofpomp loopt niet. Deze doet het alleen als je het relais doorverbind.

De injectoren krijgen stroom. Dus mag er vanuit gaan dat deze ook werken.
De injectoren zijn geschakeld in de min. Ik vind het heel raar dat je pomp het niet doet, maar de injectoren wel (accu)spanning krijgen. Beiden worden voorzien van spanning door dat relais.. En dat datzelfde relais het ergens anders wel doet.

Kan eigenlijk alleen als je stroomvoorziening niet meer origineel is, en er meer veranderd is dan alleen de startknop ipv via de sleutel.

Het helpt zeker als je wat kan meten voor ons.

In de relaisvoet bij
- Niks: accuspanning op '30'
- Contact aan: accuspanning op '30' en '15'
- Starten: accuspanning op '30', '15' én '50', pulsen op '1' maar die zijn wellicht lastig te meten.

En altijd een goede massa op '31'


Overbruggen van 30 naar 87 én 87b tegelijkertijd: spanning op injector rail en pomp. Heb je dan vonk en spuiten de injectoren ook in, dan doet de computer z'n werk.
__________________
Porsche 924 2.0i 1979 [ITB&EFI]
Volvo 340 DL 14.4E 1986 & GL LPG 1984 [ver&kocht]
Volvo 360 GLT 2.0i 1987 & GL LPG 1986 [ver&kocht]
Volvo 740 GL 2.3i 1989 Estate [verkocht]
Volvo V90 3.0i 1997 Estate [522.225]
Met citaat antwoorden
  #16  
Oud 19-04-2017, 23:04
PaulKoerkamp PaulKoerkamp is offline
Geregistreerde Gast (geen lid)
 
Geregistreerd op: October 2016
Woonplaats: Heino
Berichten: 54
update:

roy was klaar met de auto die niet liep. hij heeft de auto opeens verkocht voor maar 500 euro.
Ik ga er dus niet meer achter komen wat nou het probleem was waarom die niet wilde lopen
Met citaat antwoorden
  #17  
Oud 20-04-2017, 08:55
Lucluc's Avatar
Lucluc Lucluc is offline
V3C Clublid
 
Geregistreerd op: December 2005
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 9.496
Nou, dat is een oplossing die we hier wel vaker voorbij zien komen. Bedankt voor de terugkoppeling!
Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussie Opties
Weergave Modus

Jouw rechten:
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
de HTML code is Uit


Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste Bericht
Start niet? Probeert het zelfs niet. Colin Haselaar Motor en Aandrijving (1400) 16 13-02-2015 08:28
Auto start niet en weer wel en niet Martijn de M (Niet geregistreerde Gast) Licht en Elektra 3 09-05-2010 21:43
Motor start niet, radio speelt niet, contolelampjes branden niet Patrick1 Motor en Aandrijving (1400) 1 09-05-2010 21:43
345 start niet vakmannl Motor en Aandrijving (1400) 14 03-02-2009 22:30
Help M'n 340 start niet janvaneeken Motor en Aandrijving (1400) 9 23-12-2003 17:16


Alle tijden zijn in GMT +1. De tijd is nu 11:02.


vBulletin® Classic - Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft